Петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, е на прага на един от най-разочароващите сезони в бляскавата си кариера.

За първи път от 12 години голмайстор №1 в историята на футбола може да остане без спечелен трофей. Възможността се увеличи драстично, след като снощи Атлетико Мадрид елиминира Манчестър Юнайтед от 1/8-финалите на Шампионска лига, където "Червените дяволи" така или иначе не бяха сред фаворитите.

Oт сезон 2010/11 насам Роналдо вдигаше поне по една купа. За последно, когато не го направи, беше в първата му кампания за Реал Мадрид и единствено с Ювентус няма пропуск.

Сега Юнайтед изостава на 20 точки от лидера във Висшата лига Манчестър Сити след 29 кръга и вече не играе за ФА Къп и Карабоа къп, където триумфът беше за Ливърпул. 

Иначе Роналдо е печелил най-много Шампионска лига – 5 пъти, има още 4 Световни клубни първенства, 3 титли на Англия и Суперкупата на УЕФА и др. Общо в кариерата си е вдигал 34 купи, а рекордьор в това отношение, е Дани Алвеш (43), следван от Лео Меси (38).

Все пак Кристиано има и малък повод за радост, след като счупи рекорд на бившия си съотборник в Реал Мадрид Икер Касияс. Португалецът вече е футболистът с най-много минути в Шампионска лига.

Той надмина вратаря в 47-та минута на снощния мач, когато стигна 15 909, докато Касияс имаше 60 секунди по-малко. В крайна сметка Роналдо изигра целия мач, но това едва ли го топли.      

Снимка: БГНЕС